Taldrikkõrvits ehk patisson “Orange”

Cucurbita pepo

Varajane põõsassort, viljad taldrikukujulised, oranžid, viljaliha helekollane, väga maitsev, ületab maitseomaduste poolest kabatšoki. Maitselt meenutab nii seent kui kurki. Toiduks tarvitatakse nii värskena, hautatuna, küpsetatuna kui ka konserveerituna.  Väikesed viljad on imeilusad ning hoidistatult sobivad need ka toitude kaunistamiseks.

Kirjeldus

Avamaale võib istutada olenevalt ilmast mai lõpust- juuni alguseni, kui taimedel on arenenud 2-3 korralikku pärislehte. Istutada koos juurepalliga, sest  kõrvitsad, ei talu juurte vigastamist ümberistutamisel. Enne väljaistutamist võiks taimi  välise temperatuuriga harjutada, selleks vali soe, pilves ilm. Päike võib  taimedele põletust tekitada. Piisab ka sellest kui peale istutamist  neile alguses katteloor peale panna, see kaitseb nii päikese kui ka tuule eest. Katteloor võib taimedel olla ka pikemalt, aga õitsemise alguses tuleks see kindlasti eemaldada. Istutamisel jäta ühele taimele ruumi vähemalt 75x75cm.  Kõdusõnnikuga väetamine meeldib patissonile. Patissoni kasta kuival ajal regulaarselt, mittekülma kraani- või kaevuveega, vaid ikka õhusooja veega. Kasta ikka hommikutundidel, siis jõuavad taimed päeva jooksul kuivada , nii väheneb oht haigestuda mädanikesse ja jahukastesse. Parimad toiduks on noored, 3-7 päevased viljad. Noori vilju ei koorita. Vilju korjata regulaarselt, 2-5-päevaste vahedega, tippajal isegi ülepäeva. Sage viljade korjamine ergutab ka taime uusi vilju moodustama. Kui põõsal on liiga palju lehti, eemalda ettevaatlikult põõsa sisemusest mõned lehed. Viljub kuni külmadeni.

Lisainfo

kõrvitsa tüüp

suvikõrvits

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Taldrikkõrvits ehk patisson “Orange””

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails