Kirjeldus
Mehhiko estragon on põnev ja meil veel küllaltki väheesinev taim. Meeldiva aniisilõhnaga. Sobib nii toitude maitsestamiseks kui ka teeks. Mehhiklased kutsuvad seda taime Santa Mariaks. Lehtedest tehakse teed, mis on Mehhikos väga populaarne ja mis kutsub esile kerge eufooria (mitte tarvitada vahetult enne liiklusvahendiga sõitma minemist).
Teed tarvitatakse mao rahustamiseks, lõõgastuseks ja teisel päeval kiireks abiks pärast liialdatud piduööd. Leotis kogu taimest juuakse kõhuhädade puhul või lisatakse reumahaiguste korral vanniveele.
Lehti lisatakse ka kastmetesse, suppidesse, salatitesse, neid kasutatakse liha- ja juurviljaroogade valmistamiseks. Selle vürtsiga maitsestatud kanaliha on suurepärane.
Kuigi taimed taluvad osalist varju on nende maitse kõige parem kui taim kasvab täielikus päikesevalguses. Ehkki taimed on suhteliselt põuakindlad on nad tavalisel kastmisel tihedamad ja tervemad. Kastke ainult siis, kui mulla pind on kuiv, sest taim ei talu pidevalt niisket mulda. Korjake ürti regulaarselt. Mida sagedamini korjate, seda tihedamaks taimed muutuvad. Parim aeg ürdi korjamiseks on varahommik. Taim ei vaja väetamist ja kahjurid teda ei kahjusta.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.