Kirjeldus
Estragon ehk estragonpuju on korvõieliste sugukonda kuuluv mitmeaastane poolpõõsas, prantsuse köögi põhimaitseaine. Estragoni kasutatakse värskena, kuivatatult või õliga segatult. Sobib eriti hästi küpsetatud ja hautatud toitudesse, kuna maitsestamiseks võib teda lisada toiduvalmistamise varases faasis. Eeterlike õlide sisalduse tõttu tuleks estragoni kasutada alati värskelt. Aromaatne estragon sobib hästi linnuliharoogade maitsestamiseks, hapukoore-ürdikastmetesse ja majoneesikastmetesse ning seeneroogade maitsestamiseks. Populaarne on see ka salatite, salatikastmete ja maitseäädikate koostises. Estragon on tuntud sauce béarnaise koostisosa, samuti andis just estragon värvi ja maitse tuntud rohelisele “Tarhuni” limonaadile. Estragon mõjub isu tõstvalt ja seedimist soodustavalt. Säilib jahedas.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.