Prantsuse estragon “Pfefferkorn”

4.50

Artemisia drancunculus

Estragon on mitmeaastane kõrgekasvuline taim. Talle meeldib sügavalt haritud toitainete rikas muld, mis on kuivemapoolne ja lubjarikas (pH alates 6,0). Lehed on estragonil kitsad ja tavaliselt tervete servadega. Õied on väikesed ja kerakujulised, värvilt valkjaskollased, vähe silmatorkavad. Aias sobib estragon koos kasvama selliste taimedega, mida ta ei lämmataks ja mis oleksid samasuguse kasvukõrgusega. Sobivad naabrid on putked (leeskputk, mesiputk, kikkaputk). Hea on estragoni kasvatada konteineris, mis hoiab taime kasvu kontrolli all.

Kirjeldus

Estragon ehk estragonpuju on korvõieliste sugukonda kuuluv mitmeaastane poolpõõsas, prantsuse köögi põhimaitseaine. Estragoni kasutatakse värskena, kuivatatult või õliga segatult. Sobib eriti hästi küpsetatud ja hautatud toitudesse, kuna maitsestamiseks võib teda lisada toiduvalmistamise varases faasis. Eeterlike õlide sisalduse tõttu tuleks estragoni kasutada alati värskelt. Aromaatne estragon sobib hästi linnuliharoogade maitsestamiseks, hapukoore-ürdikastmetesse ja majoneesikastmetesse ning seeneroogade maitsestamiseks. Populaarne on see ka salatite, salatikastmete ja maitseäädikate koostises. Estragon on tuntud sauce béarnaise koostisosa, samuti andis just estragon värvi ja maitse tuntud rohelisele “Tarhuni” limonaadile. Estragon mõjub isu tõstvalt ja seedimist soodustavalt. Säilib jahedas.

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Prantsuse estragon “Pfefferkorn””

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Enjoy 15% Off Sitewide

when you sign up for emails