Kirjeldus
Võrreldes teiste pune sortidega, pole Kreeka punes dekoratiivsest vaatenurgast midagi märkimisväärset. Sellel on lihtsalt karvased tumerohelised lehed väikeste valgete õitega. Kuid oma mittemidagiütleva välimuse, kompenseerib see vahemeremaade taim oma kulinaarse väärtusega.
Kuigi punel on palju sorte, peetakse kreeka punet “tõeliseks puneks” tema tugeva aroomi ja vürtsika, intensiivse maitse tõttu ning seda kasutatakse alati Kreeka, Itaalia või Hispaania köögis omatehtud pitsade, tomatikastmete, suppide valmistamisel.
Kreeka pune kasvab kuni umbes 50-60 cm kõrguseks ja 40 cm laiuseks. Kreeka pune taimed kipuvad aja jooksul puituma ja umbes 5 aasta pärast kipuvad lehed oma maitset ja tekstuuri kaotama. Siis tuleb taime uuendada.
Kreeka pune on jõuline ja vastupidav taim, mis võib õitseda kuivas pinnases ja kuumal temperatuuril. On mesilaste lemmik ja sobib suurepäraselt tolmeldajate aeda.
Kreeka pune võib tõesti koristada igal ajal, kui taim on 15 cm pikk, kuid kui otsite kõige intensiivsemat maitset, võiksite oma pune koristada vahetult enne õitsemist, suve keskel.
Koristamisel lõigake iga vars tagasi, jättes 4-6 paari lehti. See soodustab uute varte kasvu. Värskeid lehti saab kasutada otse toiduvalmistamisel või riputada lõigatud varred kuivama jahedasse, hämarasse, hästi ventileeritavasse kohta ja seejärel hoida kuivatatud lehti suletud anumas.
Nii nagu meie kodumaine pune, on ka Kreeka pune ravivate omadustega
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.